Argentijnse Tango

Tango es un sentimiento que se baila.
(Menigeen is het ermee eens dat de Tango een gevoel is dat men danst)

Proefles

Ter kennismaking is er driemaal per dansseizoen een moment om mee te doen aan een introductieles om aansluitend het lesprogramma te volgen. Je kunt je voor deze data als single of als couple aanmelden, maar voor de gehele cursus heb je wel een vaste danspartner nodig. Wie weet, ontmoet je die tijdens de introductieles?

Kom een KEER kijken

Zou je graag Argentijnse Tango willen leren dansen, maar durf je de stap nog niet aan? Kom gerust een keer meekijken tijdens een Salón de Tango of tijdens een les. Zo kun je alvast kennismaken met de Tango en met ons, zonder verplichtingen natuurlijk. Voel je vrij je bent altijd welkom!

Samen dansen

Heb je iemand op het oog met wie je naar een Salón de Tango zou willen gaan of samen een workshop zou willen volgen, maar weet je de naam niet van die persoon? Natuurlijk willen wij bemiddelen, graag zelfs. We nemen hierbij altijd de privacy van jullie beiden in acht.

Privéles

Voor een privéles kun je altijd een afspraak maken. Met elkaar stemmen we het tijdstip hiervoor af. Je kunt alleen komen of samen met een danspartner. Tijdens de les van 60 minuten wordt er gewerkt aan je persoonlijke techniek; een intensieve les waarbij altijd 2 docenten aanwezig zijn.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Misschien staat hij hier al bij. Zoniet, stel hem dan aan ons, je krijgt altijd antwoord.

Deze is ontstaan als muziekvorm en passievolle dans in Rio de la Plata, vooral in Buenos Aires en Montevideo. De Argentijnse Tango als passievolle dans is puur een improvisatiedans, maar wel gebonden aan vaste ‘codes’; de dansers leren basispatronen om ermee hun interpretatie van de muziek te geven. Zie ook ‘Geschiedenis van de Argentijnse Tango’.

  • De danshouding van beide tango-vormen verschilt nogal. De Argentijnse Tango wordt meestal gedanst in een warme omhelzing (close embrace), waarbij de hoofden en bovenlichamen elkaar (bijna) raken. De houding van de Ballroom Tango is wat strenger en de lichamen maken geen torso-contact met elkaar.

 

  • Ook de danspassen verschillen van elkaar. Argentijnse Tango is een improvisatiedans, welke wordt geleerd d.m.v. basiselementen die vervolgens naar eigen idee en invulling aan elkaar kunnen worden verbonden en uitgediept. Alles afhankelijk van de muziek, de persoonlijke stemming, de beschikbare ruimte en de danservaring van de partner. De Ballroom Tango danst men d.m.v. een vaste choreografie.

 

  • De muziek van de Argentijnse Tango heeft meestal een tweekwarts- of vierkwartsmaat. De instrumenten die bij een orquesta típica worden gebruikt zijn de bandoneon, viool, piano en de contrabas. Een drum komt bijna nooit voor in de Argentijnse Tango.

Milonga heeft meerdere betekenissen. Milonga staat voor de naam van een dans als onderdeel van de Tango Milonga, maar het betekent ook ‘danslokaal’.

  • Een Salón is een vrije dansgelegenheid, zoals wij die organiseren op de zondagmiddagen tweemaal per maand (Salón de Tango Argentino).
  • Voor de kleding bestaat geen vaste regel. Echter zien we onze gasten liever niet in bermuda verschijnen. Het meest belangrijke is dat je de persoonlijke hygiëne in acht neemt. Wanneer je zo dicht bij elkaar danst is het erg fijn als de beide danspartners schoon en fris de les én de Salón bezoeken.

    Fris betekent niet persé zwaar geparfumeerd 😉

  • Bekijk hier een overzicht van onze Salón de Tango en vergeet je niet te in te schrijven op onze Gratis Salón Agenda.

Jazeker! Je kunt altijd en overal alleen naar de Salón komen. Er wordt over het algemeen na elke tanda gewisseld van partner. Een tanda is een serie van drie of vier muziekstukken meestal van één componist. Na een tanda volgt er een zgn. ‘cortina’; dit is een klein stukje andersoortige muziek, waarbij iedereen de dansvloer verlaat en er kan worden gewisseld van partner.

Het leren van wát je moet dansen, is vrij snel geleerd, maar hoe je het moet uitvoeren kan wat langer tijd in beslag nemen. Hoe meer je oefent, hoe sneller je leert; ‘oefening baart kunst’.

Uiteraard is het het mooiste wanneer je zelf een danspartner hebt gekozen met wie je de lessen graag wilt volgen, maar tijdens de proeflessen komen er ook vaak leiders alleen die op zoek zijn naar een volger. We werken niet met ‘hulpleiders’, omdat dit het evenwicht tussen de verhouding leiders/volgers ernstig verstoort.

Heb je nog geen danspartner? Probeer eens je buurman, je neef, je collega, of iemand via internet of Facebook, etc. te vragen om mee te komen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, als men maar weet dat je iemand zoekt.

Kijk ook eens of je iemand kan uitnodigen om te dansen.

Bij het volgen van privélessen heb je geen danspartner nodig, dan dans je met de docent zelf.

Nee hoor, een danskoppel wordt gevormd door een leider en een volger. Dit koppel kan ook gevormd worden door twee mannen of twee vrouwen, als de rolverdeling maar goed met elkaar wordt afgesproken.
  • Het zou fijn zijn als de schoenen van de heer een leren of een cosy zool hebben, afhankelijk van de vloer waarop wordt gedanst. Op gympjes lukt het meestal niet, tenzij het originele danssneakers zijn. We raden schoeisel aan dat geen lange spitse neus heeft.

 

  • Voor de dame is het prettig wanneer de schoen een hakje heeft. Hiermee creëer je direct een goede danshouding. Ook hier adviseren wij geen spitse neuzen, geen plateauzolen.
mis ONS niet

Meld je aan voor onze Gratis Salón Agenda en ontvang alle uitnodigingen voor onze salóns en meer.

Contact

Heb je een vraag?
Neem contact met ons op

© 2021 Milonga Luz de Luna. Alle rechten voorbehouden – Privacyverklaring – KvK: 64241777  |  BonusCollega

proefles
Argentijnse tango

Meld je hieronder aan voor een proefles

Argentijnse Tango - Milonga Luz de Luna

Kom een keer kijken
tijdens een tangoles

Meld je hieronder aan
Argentijnse Tango - Milonga Luz de Luna

Wil je met me
dansen?

Nodig je partner uit voor een gezamenlijke tangoles.

Argentijnse Tango - Milonga Luz de Luna

privéles
Argentijnse tango

Steeds vaker zien wij een groeiende behoefte aan privélessen. Heb jij deze behoefte ook? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op over de verschillende mogelijkheden.
Argentijnse Tango - Milonga Luz de Luna

Salón agenda

Meld je hieronder aan en ontvang alle uitnodigingen
voor onze salóns gewoon in je mailbox.
Argentijnse Tango - Milonga Luz de Luna